standart ektedir.
FAMI-QS, özel yem bileşenlerinin güvenliği ve kalitesini sağlamak amacıyla geliştirilmiş bir sertifikasyon programıdır. 2018 yılında revize edilen FAMI-QS Code of Practice, bu bileşenlerin üretim süreçlerinde iyi üretim uygulamalarını (GMP) ve Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP) programlarını içerir. Bu kod, yem üreticilerine, yasal düzenlemelere ve müşteri beklentilerine uygun güvenli ve kaliteli ürünler sunma konusunda rehberlik eder.
Temel Özellikler
Kapsam: FAMI-QS, kimyasal, biyoproses, madencilik, ekstraksiyon, karışım ve formülasyon süreçlerini kapsar. Bu süreçler, özel yem bileşenlerinin üretiminde kullanılan yöntemleri içerir.
İyi Üretim Uygulamaları (GMP): Tesislerin tasarımı, ekipmanların uygunluğu, depolama koşulları ve atık yönetimi gibi konularda hijyen ve güvenlik standartlarını belirler.
HACCP Programı: Kritik kontrol noktalarının belirlenmesi, risk analizleri ve kontrol önlemleri ile yem güvenliğini sağlar.
Liderlik ve Sorumluluk: Üst yönetim, yem güvenliği ve kalite yönetim sisteminin etkinliğini sağlamak için gerekli kaynakları ve desteği sağlar.
Dökümantasyon ve İzlenebilirlik: Tüm üretim süreçleri ve kalite kontrol aktiviteleri belgelenir ve izlenebilirlik sağlanır.
Avantajları
Yasal Uyum: FAMI-QS sertifikası, işletmelerin yasal düzenlemelere uyumunu garanti eder.
Müşteri Güveni: Sertifika, ürünlerin güvenli ve kaliteli olduğunu kanıtlayarak müşteri güvenini artırır.
Rekabet Avantajı: Sertifikalı işletmeler, pazarda rakiplerine göre daha avantajlı bir konum elde ederler.
Sertifikasyon Süreci
FAMI-QS sertifikası almak isteyen işletmeler, bağımsız bir sertifikasyon kuruluşu tarafından denetlenir ve standartlara tam uyum sağladıklarını kanıtlamalıdır. Sertifikasyon süreci, başvuru, ilk denetim, uygunsuzlukların giderilmesi ve sertifikanın verilmesi adımlarını içerir.
FAMI-QS, yem sektöründe güvenlik ve kalite standartlarını yükselten kapsamlı bir çerçeve sunar. Bu standart, yem üreticilerinin ve tedarikçilerinin güvenilir ve sürdürülebilir bir şekilde faaliyet göstermelerini teşvik ederken, nihai tüketicinin sağlığını korumayı hedefler.
Sitemize Hoş geldiniz.
Yeni yayın hayatına giren sitemiz için katılımlarınız bizim için çok değerli. Hep birlikte büyümek dileğiyle.
Site Yönetimi
Yeni yayın hayatına giren sitemiz için katılımlarınız bizim için çok değerli. Hep birlikte büyümek dileğiyle.
Site Yönetimi
Değerli Yeni Üyelerimiz
Sizlere Ücretsiz ve Reklamsız bir forum sitesi sunma hedefimiz mevcuttur.
Üyelik aktivasyon mailleriniz en geç 5 dk içerisinde kullanılan maillerin güvenlik ayarlarına göre teslim edilmektedir. Flood önleyici güvenlik kuralları gereği bazı nedenlerden dolayı gecikmeler yaşanabilir.
Üye olurken;
- mail adresinizin doğru olduğunu teyit edin
- spam maillerinizi kontrol edin
- mail ulaşmaması halinde sayfanın altındaki Bize Ulaşın linkinden talebinizi iletebilirseniz 24 saat için yönetim tarafından hesabınız aktifleştirilir.
ForumFood Yönetimi
Sizlere Ücretsiz ve Reklamsız bir forum sitesi sunma hedefimiz mevcuttur.
Üyelik aktivasyon mailleriniz en geç 5 dk içerisinde kullanılan maillerin güvenlik ayarlarına göre teslim edilmektedir. Flood önleyici güvenlik kuralları gereği bazı nedenlerden dolayı gecikmeler yaşanabilir.
Üye olurken;
- mail adresinizin doğru olduğunu teyit edin
- spam maillerinizi kontrol edin
- mail ulaşmaması halinde sayfanın altındaki Bize Ulaşın linkinden talebinizi iletebilirseniz 24 saat için yönetim tarafından hesabınız aktifleştirilir.
ForumFood Yönetimi
FamiQS Standardı
-
- Site Admin
FamiQS Standardı
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.