Sitemize Hoş geldiniz.
Yeni yayın hayatına giren sitemiz için katılımlarınız bizim için çok değerli. Hep birlikte büyümek dileğiyle.
Site Yönetimi
Değerli Yeni Üyelerimiz
Sizlere Ücretsiz ve Reklamsız bir forum sitesi sunma hedefimiz mevcuttur.
Üyelik aktivasyon mailleriniz en geç 5 dk içerisinde kullanılan maillerin güvenlik ayarlarına göre teslim edilmektedir. Flood önleyici güvenlik kuralları gereği bazı nedenlerden dolayı gecikmeler yaşanabilir.
Üye olurken;
- mail adresinizin doğru olduğunu teyit edin
- spam maillerinizi kontrol edin
- mail ulaşmaması halinde sayfanın altındaki Bize Ulaşın linkinden talebinizi iletebilirseniz 24 saat için yönetim tarafından hesabınız aktifleştirilir.

ForumFood Yönetimi

ISO 9001:2015 10 başlık kısa açıklamalar

Kalite Yönetim Sistemi
sukrusoylu
Site Admin

ISO 9001:2015 10 başlık kısa açıklamalar

Mesaj gönderen sukrusoylu »

1. Kapsam:
Bu bölüm, ISO 9001:2015 standardının hangi durumlarda uygulanabileceğini ve hangi gereksinimleri karşıladığını tanımlar. Organizasyonun kalite yönetim sistemi için belirlediği sınırları ve uygulamaları içerir.

2. Atıf Yapılan Standartlar:
ISO 9001:2015, diğer ISO standartlarına yapılan referansları ve bu referansların nasıl kullanılacağını açıklar. Bu, standardın anlaşılması ve uygulanması için gerekli olan diğer belgeleri belirtir.

3. Terimler ve Tarifler:
Bu bölüm, standartta kullanılan terimlerin ve tanımların açıklandığı kısımdır. Terimlerin doğru anlaşılması, standardın doğru uygulanabilmesi için kritiktir.

4. Kuruluşun Bağlamı:
Kuruluşun iç ve dış bağlamını analiz eder ve bu bağlamda kalite yönetim sisteminin kapsamını belirler. Ayrıca, kuruluşun ilgili tarafların beklentilerini ve gereksinimlerini anlama sürecini içerir.

5. Liderlik:
Üst yönetimin liderlik ve taahhüdünü, kalite politikalarının oluşturulmasını ve kalite yönetim sisteminin etkin bir şekilde uygulanmasını sağlar. Bu bölüm ayrıca, rollerin, sorumlulukların ve yetkilerin belirlenmesini kapsar.

6. Planlama:
Kalite yönetim sisteminin başarısını sağlamak için risk ve fırsatları değerlendirme ve bu değerlendirmelere dayanarak hedefler ve planlar oluşturma sürecini içerir. Aynı zamanda, değişikliklerin planlanması ve yönetilmesi de bu bölümde yer alır.

7. Destek:
Kaynakların yönetimi, yetkinlik, farkındalık, iletişim ve dokümante edilmiş bilgilerin kontrolü gibi konuları kapsar. Bu bölüm, kalite yönetim sisteminin etkin bir şekilde çalışması için gerekli olan destekleyici faaliyetleri tanımlar.

8. Operasyon:

Ürün ve hizmetlerin müşteri gereksinimlerini karşılayacak şekilde sunulmasını sağlayan süreçleri içerir. Ürün/hizmet gereksinimlerinin belirlenmesi, tasarım ve geliştirme, tedarik zinciri yönetimi ve operasyonel planlama gibi konuları kapsar.

9. Performans Değerlendirme:
Kalite yönetim sisteminin performansını izleme, ölçme, analiz etme ve değerlendirme süreçlerini içerir. İç tetkiklerin ve yönetim gözden geçirmelerinin nasıl yapılacağını tanımlar.

10. İyileştirme:
Sürekli iyileştirme, düzeltici faaliyetler ve uygunsuzlukların yönetimi gibi konuları kapsar. Bu bölüm, kuruluşun kalite yönetim sistemini sürekli olarak iyileştirmesini sağlar.

Bu başlıklar, ISO 9001:2015 standardının temel yapısını oluşturur ve kuruluşların etkin bir kalite yönetim sistemi oluşturmasına yardımcı olur.